سوالات متداول آزمایشگاه

سرویس آزمایشگاه در چه ساعاتی فعال است؟

روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷:۰۰ صبح الی۹:۰۰ شب
روز پنج شنبه از ساعت ۷:۰۰ صبح الی ۱۴:۰۰ ظهر

 

پذیرش و نمونه گیری مراجعین در چه ساعاتی انجام می شود؟

مراجعه به آزمایشگاه برای پذیرش و نمونه گیری (در صورت وجود شرایط لازم)٬ شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷:۱۵ صبح الی ۷ بعدازظهر و پنجشنبه ها از ساعت ۷:۱۵صبح الی ۱۲ ظهر می باشد.
در مورد آزمایشاتی که نیاز به ناشتا بودن دارند٬ مراجعین محترم باید ۱۰-۱۲ ساعت شرایط ناشتایی را رعایت نموده و صبح ها مراجعه نمایند.

 

کدام آزمایشات به ناشتایی نیاز دارند؟

برای آزمایشاتی نظیر قند٬ چربیهای خون(تری گلیسیرید) وکلسیم،فسفر،آهن خون و.... ناشتا بودن فرد ضروری است٬ لطفا" راهنمای مربوطه را از منوی راهنما، لیست آرمایش ها مطالعه فرمایید.


 آزمایش هورمون تیروئید نیازی به ناشتایی دارد؟
 

آزمایشات تیروئید نیازی به محدودیت مصرف غذا و مایعات ندارد اما به علت اثری که افزایش چربی بر نتایج آزمایشات تیروئید دارد بهتر است ۳-۴ ساعت قبل از انجام آزمایش غذا مصرف نشود.
لازم به ذکر است مصرف یا قطع دارو باید به آزمایشگاه اطلاع داده شود.

 

مصرف دخانیات و الکل قبل از آزمایش چکاپ تاثیر دارد؟

 مصرف حتی یک نخ سیگار و سایر دخانیات سبب تغییر در غلظت اغلب تست ها از جمله اسیدهای چرب آزاد اپی نفرین، آلدوسترون و کورتیزول می‌شود.
مصرف الکل میزان تری گلیسرید و اسید اوریک را افزایش میدهد و در افرادی که مصرف طولانی الکل دارند میزان کلسترول ،اسید اوریک افزایش می یابد.

 

آیا زمان پریودی بر نتیجه آزمایش تاثیر دارد؟


 بسیاری از مواد در چرخه قاعدگی تغییر می‌یابند، مثلا کلسترول در زمان تخمک گذاری به میزان زیادی کاهش می‌یابد، فسفات و آهن در طول دوره قاعدگی کاهش می‌یابد.
 

مدت زمان ناشتایی در مورد نوزادان چند ساعت است؟

توصیه‌ می‌گردد زمان مراجعه به آزمایشگاه به گونه‌ای تنظیم شود که قبل از مصرف نوبت شیر بعدی نمونه‌گیری انجام شود. مثلاً چنانچه نوزاد شما هر چهار ساعت شیر می‌خورد٬ سه ساعت و نیم بعد از آخرین تغذیه نوزاد با شیر٬ نمونه‌گیری انجام می‌شود.
 

چرا باید آزمایش خود را مجدداً تکرار کنم؟
 

گاهی برای اطمینان از نتیجه به دست آمده ، ارزیابی یا درمان بیماری، در بعضی موارد نیاز به تکرار آزمایش می‌باشد.
 

برچسب‌ها